Swoje ravioli nadziałam gotowym serkiem owocowym i podałam z sosem czereśniowym. Myślę, że można go z powodzeniem zastąpić, np malinowym.
Składniki na ravioli:
- 200 g mąki pszennej
- 15 g ciemnego kakao
- 2 jajka
- 1 łyżka oliwy
- woda
- serek Almette Fruit jagoda-malina
W tym czasie przygotować sos czereśniowy.
Składniki na sos czereśniowy:
- 200 g czereśni
- 1/3 szklanki cukru
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Czereśnie umyć i wydrylować. Przełożyć do niewielkiego rondelka, wlać sok zasypać cukrem i gotować aż staną się miękkie. Pod koniec gotowania dodać rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody mąkę ziemniaczaną. Zagotować.
Ciasto wałkować na cienki placek. Na połowie placka ułożyć po 1/2 łyżeczki serka, w niedużych odstępach. Nakryć ciasto z farszem, pozostałym ciastem. Dokładnie docisnąć ciasto między nadzieniem. Kroić w kwadraty.
Ravioli gotować w lekko osolonej wodzie, około 4-5 minut od wypłynięcia.
Podawać z z gorącym sosem czereśniowym.
Smacznego !
Smakowite danie :) Ten czekoladowy makaron jest uroczy i na pewno przepyszny.
OdpowiedzUsuń