Składniki:
- 120-150 ml jogurtu naturalnego
- 3-4 łyżki granoli lub musli
- 8-10 śliwek węgierek
- szczypta cynamonu ( u mnie cynamon Appetita )
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego ( nie koniecznie )
- odrobina wody
Wykonanie:
Przygotować sobie nieduży słoiczek z zamknięciem. Im bardziej nietuzinkowy słoiczek, tym fajniej śniadanko wygląda ;)
Śliwki umyć, wypestkować. Na dno rondelka wlać odrobinę wody, nie więcej niż 50 ml. W garnku umieścić śliwki, dodać cukier i smażyć aż owoce zaczną się rozpadać. Odstawić do wystygnięcia. Owoce można przygotować wieczorem, dnia poprzedniego.
Do słoiczka wlać jogurt, na jogurt wsypać granolę/musli, na wierzch wyłożyć duszone śliwki.
Zamknąć słoiczek i zabrać ze sobą . gdziekolwiek się udajemy.
PS - nie zapomnijcie łyżeczki ! ;)
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz