Zupę serową przygotujecie w kilka chwil.
Ciepła, kremowa, z kawałkami wędzonego łososia i świeżym szczypiorkiem.
Skusicie się ?
Składniki:
250 g włoszczyzny w paskach
1 l wody
200 g serka pleśniowego Brie
100 g serka topionego ementaler
sól
pieprz kolorowy KAMIS
gałka muszkatołowa KAMIS
70 g łosoś wędzony w plastrach
szczypior
Wykonanie:
Do garnka wlać wodę, wsypać włoszczyznę - gotować 25 minut.
Z sera brie odkroić skórkę.
Do ugotowanych warzyw dodać ser brie oraz serek topiony - dokładnie wymieszać, gotować, do momentu aż ser się rozpuści.
Całość dokładnie zmiksować blenderem ręcznym lub w blenderze kielichowym.
Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową Kamis.
Plastry wędzonego łososia pokroić w paski. Szczypior posiekać.
Do talerzy lub bulionetek wlewać porcję zupy serowej. Posypać ją paskami wędzonego łososia oraz szczypiorkiem. Smacznego !
Smacznego !
musi być pyszna lubię takie smaki:)
OdpowiedzUsuńZupę serową bardzo lubię, ale łososia nigdy do niej nie dodawałam :P Muszę to zmienić :)
OdpowiedzUsuń