lutego 28, 2014

Serowa zupa z wędzonym łososiem

     Macie ochotę na ciepły posiłek, ale jakoś tak ... czasu, chęci, weny na gotowanie brak !
Zupę serową przygotujecie w kilka chwil.
Ciepła, kremowa, z kawałkami wędzonego łososia i świeżym szczypiorkiem.
Skusicie się ?




Składniki:


250 g włoszczyzny w paskach
1 l wody
200 g serka pleśniowego Brie
100 g serka topionego ementaler
sól

pieprz kolorowy KAMIS
gałka muszkatołowa KAMIS
70 g łosoś wędzony w plastrach
szczypior








Wykonanie:

Do garnka wlać wodę, wsypać włoszczyznę  - gotować 25 minut.

 Z sera brie odkroić skórkę.
 Do ugotowanych warzyw dodać ser brie oraz serek topiony - dokładnie wymieszać, gotować, do momentu aż ser się rozpuści.
Całość dokładnie zmiksować blenderem ręcznym lub w blenderze kielichowym. 


Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową Kamis.

 Plastry wędzonego łososia pokroić w paski. Szczypior posiekać. 

 Do talerzy lub bulionetek wlewać porcję zupy serowej. Posypać ją paskami wędzonego łososia oraz szczypiorkiem. Smacznego !  




Smacznego !

2 komentarze:

  1. musi być pyszna lubię takie smaki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zupę serową bardzo lubię, ale łososia nigdy do niej nie dodawałam :P Muszę to zmienić :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo