stycznia 04, 2014

Spaghetti pełnoziarniste na szpinaku



Składniki:


1/2 opakowania spaghetti Pełne Ziarno Lubella

1 opakowanie świeżego szpinaku
5-6 średnich pieczarek
1/2 cebuli
2 ząbki czosn
2 łyżki mleka 3,2%
100 g sera cheddar

sól, pieprz

oliwa z oliwek






Wykonanie:

Makaron spaghetti Pełne Ziarno Lubella ugotować al'dente.

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Cebulę drobno pokroić - wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Podsmażyć.
Pod koniec smażenia, do cebuli dodać bardzo drobno posiekany czosnek. Smażyć chwilę, uważając, żeby czosnek się nie przypalił.



Pieczarki pokroić w pół plastry - dodać do cebuli. Grzyby dusić do miękkości.

Opłukany szpinak przełożyć do patelni z cebulą i pieczarkami, wlać mleko - dusić 2 minuty.
Na koniec dodać starty na tarce ser, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerz wykładać sos szpinakowy, formując wieniec. Na środku położyć porcję makaronu.


Smacznego !



4 komentarze:

  1. mniaaaam, uwielbiam.

    zapraszam na pulchne ciasto mandarynkowe! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam to połączenie ;D Sama często jem ;lD

    OdpowiedzUsuń
  3. ja osobiście jestem straszną makaroniarą. uwielbiam to połączenie!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo