stycznia 02, 2014
Wilgotne babeczki z bananem i czekolada
Składniki:
100 g miękkiego masła
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 i 1/4 szkl. mąki pszennej
1/4 łyżeczki soli
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szklanki mleka
1 banan
100 gram mlecznej czekolady
Wykonanie:
W miseczce łączymy składniki suche - mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Przesiewamy.
Masło ucieramy z cukrem do momentu, aż cukier się rozpuści a masło stanie puszyste.
Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Dokładnie ucieramy.
Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy składniki suche - szybko mieszamy.
Na koniec wlewamy mleko i dodajemy rozgniecionego widelcem banana oraz pokrojoną w kawałeczki czekoladę.
Gotowe ciasto przekładamy do formy na muffinki, wysmarowanej masłem i oprószonej kaszą manną lub wyłożonej papilotkami.
Babeczki pieczemy w 180 stopniach C, około 25-30 minut.
Ostygnięte wyjmujemy z blachy.
AUTOR:
kolorowo-torcikowo
ehhh, znowu pyszności
OdpowiedzUsuńbo ja lubię :D
Usuńale smaka robisz :) a jaki fajny stojak na babeczki
OdpowiedzUsuńooo, dawno Cię nie było :D Miło widzieć :D
OdpowiedzUsuńTakie babeczki zawsze chętnie pakuję do szkoły :) Super przepis!
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować zrobic takie pyszności ;)))
OdpowiedzUsuńPolecam mojego bloga: http://zieloniasto.blogspot.com