września 28, 2013

chlebek bananowy z bakaliami


Składniki:

4 dojrzałe banany
1 jajko
75 g masła
150 g cukru trzcinowego
cukier waniliowy
1 szkl. mąki
1 łyżeczka sody
szczypta soli
1 szkl bakali ( figi, rodzynki, morel, skórka pomarańczowa )



Wykonanie:

Banany rozgnieść widelcem.
Utrzeć masło z cukrem trzcinowym, cukrem waniliowym i jajkiem
Do masy dodać rozgniecione banany. Wymieszać.


Mąkę połączyć z sodą - dodać do masy na chlebek bakaliowy. Wymieszać.
Na koniec wsypać bakalie ( te większe, jak morele - pokroić )- wymieszać.

Blachę "keksówkę" wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto.

Chlebek bananowy piec w 180 stopniach przez 60 minut.


Smacznego !

6 komentarzy:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo