Składniki:
4 dojrzałe banany
1 jajko
75 g masła
150 g cukru trzcinowego
cukier waniliowy
1 szkl. mąki
1 łyżeczka sody
szczypta soli
1 szkl bakali ( figi, rodzynki, morel, skórka pomarańczowa )
Wykonanie:
Banany rozgnieść widelcem.
Utrzeć masło z cukrem trzcinowym, cukrem waniliowym i jajkiem
Do masy dodać rozgniecione banany. Wymieszać.
Mąkę połączyć z sodą - dodać do masy na chlebek bakaliowy. Wymieszać.
Na koniec wsypać bakalie ( te większe, jak morele - pokroić )- wymieszać.
Blachę "keksówkę" wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto.
Chlebek bananowy piec w 180 stopniach przez 60 minut.
Smacznego !
o rany aż mi ślinka cieknie,wygląda apetycznie i już spisuje przepis ;)
OdpowiedzUsuńWygląda ładnie.
OdpowiedzUsuńchlebek wygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńale kusisz!
OdpowiedzUsuńuwielbiam bananowy chlebek i zdecydowanie zbyt dawno go nie piekłam! :)
OdpowiedzUsuńtrzeba spróbować jutro zadziałam w kuchni :D
OdpowiedzUsuń