stycznia 14, 2015

Krem czekoladowy z awokado ( bez cukru )

   Na blogu nadal zdrowo i fit. Czy już powinnam odłożyć książkę Kuchnia Fit Konrada Gacy ? Na razie jeszcze nie - to mocno inspirująca książka, dzięki której, aż chce się wprowadzać w życie zdrowe nawyki żywieniowe. A i dzięki niej pomysły w głowie mam nowe ;) .... dlatego już dziś zapraszam po przepis na zdrowszą wersję kremu czekoladowego - bez cukru, bez mleka, bez tłuszczów !



Składniki:
* 3 daktyle suszone
* 1/2 awokado
* 1/3 średniej wielkości banana
* 1 płaska łyżeczka kakao



Wykonanie:
Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 15-20 minut. Po tym czasie daktyle odcedzić, wyjąć pestki, jeśli je mają.
Banana i awokado pokroić w mniejsze kawałki. Razem z daktylami, przełożyć owoce do niedużego, wysokiego naczynia ( np. szerszy kubek ), wsypać kakao i przy użyciu blendera, zmiksować składniki na gładki krem.
Ja swój krem posypałam wiórkami kokosowymi.




Smacznego !

2 komentarze:

  1. W sam raz dla mnie taki deser:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowicie wyglada, inspirujace przepisy. Moim zdaniem warta polecenia ksiazka. A Pan Konrad odwala kawal dobrej roboty!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo