października 30, 2013

Zupa krem kukurydziano-marchewkowa



Składniki:

 500 ml bulionu drobiowego
3/4 szkl napoju migdałowego Alpro
350 g marchewki
1 mała pietruszka
200 g kukurydzy z puszki lub mrożonej
1/2 cebuli
oliwa z oliwek

szczypta białego pieprzu

2 łyżeczki octu winnego białego Jamar
sól  
migdały do posypania zupy






Wykonanie:

W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Cebulę pokroić w kostkę - podsmażyć. 
Marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce. Dodać do cebuli, smażyć 2 minuty.
Warzywa zalać bulionem - gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać kukurydzę.


Do gotującej się zupy wlać napój migdałowy Alpro. Zagotować.
Doprawić do smaku octem winnym i ewentualnie solą.

Porcje zupy posypać posiekanymi migdałami.




 Smacznego !

3 komentarze:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo