października 28, 2013

Chrupiące koszyczki z jabłkowym nadzieniem


Składniki:

4 płaty makaronu Lubella lasagne

3 kwaśne jabłka
3 łyżki cukru brązowego
100 g migdałów

150 g serka mascarpone
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki cukru pudru
cynamon

tarta biała czekolada


Wykonanie:

Zagotować wodę w dużym garnku. Do gotującej się wody wrzucić makaron. Zgasić płomień.
Po 5-6 minutach wyjąć płaty lasagne. Ostudzić.

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. W rondelku smażyć jabłka z cukrem. Dodać cynamon do smaku.



Migdały grubo posiekać. Dodać do jabłek - wymieszać.

W kokilkach lub blasze do muffinek umieścić płaty makaronu formując koszyczki.
Piec w 170 stopniach 10-12 minut.
Wyjąć, ostudzić.

Ser mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i jogurtem naturalnym.

Makaronowe koszyczki napełnić jabłkami z migdałami, udekorować kleksem z serka mascarpone, posypać tartą białą czekoladą.


 Smacznego !


2 komentarze:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo