Składniki:
4 płaty makaronu Lubella lasagne
3 kwaśne jabłka
3 łyżki cukru brązowego
100 g migdałów
150 g serka mascarpone
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki cukru pudru
cynamon
tarta biała czekolada
Wykonanie:
Zagotować wodę w dużym garnku. Do gotującej się wody wrzucić makaron. Zgasić płomień.
Po 5-6 minutach wyjąć płaty lasagne. Ostudzić.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. W rondelku smażyć jabłka z cukrem. Dodać cynamon do smaku.
Migdały grubo posiekać. Dodać do jabłek - wymieszać.
W kokilkach lub blasze do muffinek umieścić płaty makaronu formując koszyczki.
Piec w 170 stopniach 10-12 minut.
Wyjąć, ostudzić.
Ser mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i jogurtem naturalnym.
Makaronowe koszyczki napełnić jabłkami z migdałami, udekorować kleksem z serka mascarpone, posypać tartą białą czekoladą.
Smacznego !
wyglada zjawiskowo :)
OdpowiedzUsuńCzarujesz :)
OdpowiedzUsuń