Składniki - 2 porcje:
1,5 szkl. mleka
4 łyżki płatków owsianych górskich
2 łyżeczki cukru trzcinowego
2 łyżki rodzynek
2 jabłka
posiekane migdały
Wykonanie:
W rondelku zagotuj mleko. Na gotujące się mleko wsyp płatki owsiane. Gotuj 6-7 minut. Dodaj rodzynki i cukier - gotuj jeszcze 2 minuty.
W tym czasie obierz jabłka i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Owsiankę zdejmij z ognia, dodaj tarte jabłka - wymieszaj.
Przełóż do owsiankę do miseczek, posyp siekanymi migdałami.
Smacznego !
Owsianka jest najlepsza na początek dnia :)
OdpowiedzUsuńidealna na sniadanko :)
OdpowiedzUsuńjak smacznie :)
OdpowiedzUsuńbaz rodzynek, ale z jabłkiem jak najbardziej <3
OdpowiedzUsuń