października 05, 2013

Muffiny dyniowo-bakaliowe - akcja "Lubelski kociołek"

Pierwsza edycja lubelskiego gotowania ruszyła ...
Chętnie dołączyłam do innych dziewczyn i też przygotowałam dyniowy przysmak. 
Nasza akcja nosi nazwę " Lubelski kociołek" i biorą w niej udział:
* http://stokolorowkuchni.blox.pl
* http://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com
* http://niebieskapistacja.blox.pl
* http://przyprawmnie.blogspot.com
http://moderntasteblog.blogspot.com 
http://pasja-smaku.blogspot.com
* http://jedzismakuj.blogspot.com
* http://eksplozjasmaku.blox.pl
* http://studniamiodu.blogspot.com
i ja :)

                                                                                                            


Składniki:

1 szkl startej na dużych oczkach dyni
1 szkl cukru
1 3/4 szkl. mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 jajka 
1/2 szkl oleju
1/2 szkl. bakalii






 Wykonanie:

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i sodą. Do misy wsypać mąkę, dodać ,jaja, dynię, olej - wymieszać przy pomocy miksera.
Na koniec dodać bakalie - wymieszać łyżką.
Dyniową masę nakładać do papilotek lub foremek na muffiny.
Piec około 35 minut w 170 stopniach C.


                                                                               
                                   Smacznego !                                        

6 komentarzy:

  1. fantastycznie się prezentują:) chętnie zjadłabym choć jedną:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale fajne te muffinki :-) chętnie się skusze na jednego...może dwa... albo i ... ;-)

    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. smakowicie wyglądają, zjadłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kolejna odsłona z ciastem i dynią. ;-) Lubimy słodkości w Lublinie.
    Pozdrawiam
    A.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo