października 05, 2013

Łosoś z puree brokułowym


Składniki:

200 g filetu z łososia
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz
olej rzepakowy

100 g kabanosów wieprzowych

brokuł
2 łyżki śmietany 12%





Łososia podzielić na porcje, polać sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić rybę na 20 minut.

 W tym czasie umyć brokuła, podzielić na różyczki - ugotować na parze.



Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego. Łososia obsmażyć z obu stron.
Pod koniec smażenia ryby, wrzucić na patelnię pokrojone kabanosy - smażyć chwilę.

Ugotowane brokuły  przełożyć do naczynia, dodać śmietanę, sól - zmiksować na puree.

Łososia podawać z porcją puree brokułowego.


Smacznego !

1 komentarz:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo