sierpnia 06, 2013

Warzywne leczo


Składniki:

30 dag kiełbasy, np śląskiej
1 cebula
1/2 czerwonej papryki
3 marchewki
2 średnie kabaczki

łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, papryka słodka

olej



Wykonanie: 

Patelnię rozgrzać, wlać 2 łyżki oleju.
Cebulę pokroić w grubszą kostkę - wrzucić na rozgrzany tłuszcz  - lekko udusić.
Kiełbasę pokroić w pół plastry - dodać do cebuli - podsmażyć.



Marchewkę pokroić w kostkę- dodać do podsmażone kiełbasy - smażyć dalej.

Gdy marchew nieco zmięknie - dodać paprykę - pokrojoną w kostkę - dusić.

Pod koniec, gdy warzywa już miękną, dodać kabaczka - też pokrojonego w kostkę.
Dusić kilka minut, a gdy zmięknie dodać koncentrat i przyprawy.



Smacznego !


1 komentarz:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo