sierpnia 06, 2013

Piernik z kabaczka



Składniki:

1,5 szklanki startego na grubych oczkach kabaczka
2,5 szkl. mąki
0,5 szkl. oleju
1 1/3 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 jajka
2 łyżeczki cynamonu




Wykonanie:

Wszystkie składniki połączyć - utrzeć na jednolite ciasto.
Przelać do blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia.



Piec około 60 minut w 170 stopniach.

Ostudzony placek przekroić wzdłuż.
Posmarować marmoladą wieloowocową, np Jamar.

Polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.


Smacznego !

1 komentarz:

  1. Możliwe, że zrobię, bo ostatnio szukam inspiracji na te warzywa.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo