Składniki:
30 dag kiełbasy, np śląskiej
1 cebula
1/2 czerwonej papryki
3 marchewki
2 średnie kabaczki
łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, papryka słodka
olej
Wykonanie:
Patelnię rozgrzać, wlać 2 łyżki oleju.
Cebulę pokroić w grubszą kostkę - wrzucić na rozgrzany tłuszcz - lekko udusić.
Kiełbasę pokroić w pół plastry - dodać do cebuli - podsmażyć.
Marchewkę pokroić w kostkę- dodać do podsmażone kiełbasy - smażyć dalej.
Gdy marchew nieco zmięknie - dodać paprykę - pokrojoną w kostkę - dusić.
Pod koniec, gdy warzywa już miękną, dodać kabaczka - też pokrojonego w kostkę.
Dusić kilka minut, a gdy zmięknie dodać koncentrat i przyprawy.
Smacznego !
fajnie to wygląda! :)
OdpowiedzUsuń