sierpnia 23, 2013

Orzechowy makaron z jabłkami


Składniki:

1/2 opakowania makaronu Mamma Mia - kokardki

4 łyżki tartych orzechów Back Mit
łyżeczka miodu
łyżka oleju rzepakowego

4 jabłka
4 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki cynamonu




Wykonanie:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte jabłka przełożyć do rondelka, posypać cukrem - smażyć 5 minut. Pod koniec smażenia dodać cynamon.


Na patelni rozgrzać olej z miodem, wsypać makaron i tarte orzechy. Wymieszać.
Smażyć do podgrzania składników.


Gotowy makaron wykładać na talerze, na wierzchu kłaść jabłka.

Można dodać łyżkę jogurtu naturalnego.



Smacznego !

4 komentarze:

  1. takie danie robię zazwyczaj z ryżem, ale makaron też brzmi ciekawie :)
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyznam, że dość nietypowe połączenie :) Niemniej jednak samo zdrowie - jabłuszka, orzechy i olej rzepakowy to świetny zestaw, zwłaszcza, że niedawno dowiedziałam się, że ten ostatni to najzdrowszy z olejów :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo