Składniki:
1/2 opakowania makaronu Mamma Mia - kokardki
4 łyżki tartych orzechów Back Mit
łyżeczka miodu
łyżka oleju rzepakowego
4 jabłka
4 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
Wykonanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte jabłka przełożyć do rondelka, posypać cukrem - smażyć 5 minut. Pod koniec smażenia dodać cynamon.
Na patelni rozgrzać olej z miodem, wsypać makaron i tarte orzechy. Wymieszać.
Smażyć do podgrzania składników.
Gotowy makaron wykładać na talerze, na wierzchu kłaść jabłka.
Można dodać łyżkę jogurtu naturalnego.
Smacznego !
ciekawe danie :)
OdpowiedzUsuńtakie danie robię zazwyczaj z ryżem, ale makaron też brzmi ciekawie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
mmmm mniam!
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że dość nietypowe połączenie :) Niemniej jednak samo zdrowie - jabłuszka, orzechy i olej rzepakowy to świetny zestaw, zwłaszcza, że niedawno dowiedziałam się, że ten ostatni to najzdrowszy z olejów :)
OdpowiedzUsuń