Kaszotto z pieczarkami
Składniki:
0,5 kg pieczarek
1 cebula
pęczek szczypiorku
kasz jaglana - 2 szklanki
1/3 kostki masła
sól, pieprz
1 kostka rosołowa
woda
napój sojowy naturalny SANTE
20 dag sera długo dojrzewającego, ja kupiłam Stary Olęder w Biedronce
Połowę pieczarek drobno pokroić, drugą połowę - w plastry.
Cebulkę drobno posiekać - zeszklić na oleju. Dodać drobno posiekane pieczarki - udusić.
Wsypać kaszę, podprażyć 3-4 minuty.
Kostkę rosołową rozpuścić w 300 ml ciepłej wody - wlać do kaszy.
Dusić - gdy płyn wyparuje dolać napój sojowy - czynność powtarzać, ąć kasza będzie miękka.
Dodać resztę pieczarek i posiekany szczypior. Dusić chwilę.
Dodać masło.
Ser zetrzeć na tarce - dodać do kaszy. Doprawić całość solą i pieprzem.
Smacznego !
nie jadlam kaszotto nigdy =D
OdpowiedzUsuńnazwa powalająca, musi byc pyszne :)
OdpowiedzUsuńhttp://mamalaurkitestuje.kajzarowie.net/
Musze zrobić :)
OdpowiedzUsuńNo, nazwa Martusiu, to Ci się udała :)
OdpowiedzUsuńSamą kaszę przedkładam nad ryż :)
li_lia
http://lilia.celes.ayz.pl/blog/