Roladki z indyka z nadzieniem szpinakowo-oliwkowym
Mięso pokroić w plastry - rozbić, lekko posolić
Szpinak udusić. Oliwki posiekać, dodać do szpinaku.
Wcisnąć 2-3 ząbki czosnku - w zależności od ilości szpinaku.
Dodać serek twarogowy śmietankowy - połączyć - by powstała masa.
Farszem smarować mięso, zwijać w roladkę.
Panierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju. Ja użyłam do smażenia olej rzepakowy RAPSO.
Podawać z ryżem i sałatą.
Smacznego !
oliwki na nie, ale resztę bym zjadła od razu!
OdpowiedzUsuńale bym zjadła taką roladkę :)
OdpowiedzUsuńKochana, a mnie zawsze roladki się rozwalają w trakcie smażenia, albo mi mięso niedosmażone wychodzi. Gdzieś widziałam takie klipsy do gołąbków, które można i w przypadku roladek wykorzystać, ale czy to ma rację bytu? Jak sądzisz? A może lepiej nitką wiązać mięso?
OdpowiedzUsuńli_lia
http://lilia.celes.ayz.pl/blog/
ja nie używam nic, po prostu zwijam i panieruję... Ale nitka ok, wykałaczką też można spiąć.
OdpowiedzUsuńI smażyć na wolnym ogniu, przekręcając co jakiś czas... Na pewno się wysmażą idealnie :)
świetnie wyglądają...lubię takie "nadziane" mięska
OdpowiedzUsuń