Składniki:
- 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1/2 awokado
- 1/2 banana
- 1 łyżeczka kakao
- około 1/2 szklanki mleka lub napoju roślinnego ( ja dodałam napój kokosowy Alpro )
Wykonanie:
Jeśli macie wszystkie składniki przygotowane, wystarczy umieścić je w blenderze i zmiksować na gładki krem, dolewając stopniowo mleko/napój roślinny - do uzyskania pożądanej konsystencji.
Jeśli musicie ugotować uprzednio kaszę jaglaną, pamiętajcie, żeby przed gotowaniem solidnie ją
opłukać. Inaczej kasza będzie gorzka. Najlepiej zalejcie ją gorącą wodą, a następnie opłuczcie na sicie pod zimną wodą.
Kaszę zalejcie wodą lub pół na pół wodą i mlekiem, tak aby płyn sięgał około 2 cm nad poziom kaszy.
Smacznego !
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńojej, ojej! tego mi trzeba - cudownego budyniu.
OdpowiedzUsuńuwielbiam jaglane budynie, a czekolada i banan to super połączenie smakowe
OdpowiedzUsuńbudyń jaglany to jeden z moich ulubionych deserów, coś wspaniałego!
OdpowiedzUsuńsuper budyń
OdpowiedzUsuń