stycznia 10, 2014

Domowa granola



Składniki:

1 szkl. płatków owsianych całych
2 łyżki otrąb owsianych KUPIEC
2 łyżki mąki razowej pszennej
1 łyżka płynnego miodu
1,5 łyżki oleju rzepakowego

1 łyżka sezamu
1 łyżka rodzynek
1 łyżka żurawiny suszonej
2 łyżki ziaren słonecznika









Wykonanie:

Płatki owsiane, otręby, mąkę - wymieszać.
Dodać miód i olej rzepakowy. Wsypać dodatki - rodzynki, żurawinę, ziarna - wymieszać.

Mieszankę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C. Piec około 30 minut.


Granolę pozostawić do ostygnięcia. Przełożyć do słoiczków lub innych pojemników.

Przechowywać  szczelnie zamkniętą.



Smacznego !

4 komentarze:

  1. Domowa granola smakuje najlepiej ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. jak to fajnie wygląda, chciałabym spróbować :)

    zapraszam na łososia!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przygotuj więc swoją mieszankę ;)

      Usuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo