Składniki:
1 szkl. płatków owsianych całych
2 łyżki otrąb owsianych KUPIEC
2 łyżki mąki razowej pszennej
1 łyżka płynnego miodu
1,5 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka sezamu
1 łyżka rodzynek
1 łyżka żurawiny suszonej
2 łyżki ziaren słonecznika
Wykonanie:
Płatki owsiane, otręby, mąkę - wymieszać.
Dodać miód i olej rzepakowy. Wsypać dodatki - rodzynki, żurawinę, ziarna - wymieszać.
Mieszankę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C. Piec około 30 minut.
Granolę pozostawić do ostygnięcia. Przełożyć do słoiczków lub innych pojemników.
Przechowywać szczelnie zamkniętą.
Smacznego !
Domowa granola smakuje najlepiej ;D
OdpowiedzUsuńjak to fajnie wygląda, chciałabym spróbować :)
OdpowiedzUsuńzapraszam na łososia!
przygotuj więc swoją mieszankę ;)
UsuńMuszę w końcu zrobić.
OdpowiedzUsuń