grudnia 12, 2013

Pappardelle z indykiem w sosie kaparowo-musztardowym



Składniki:


1 opakowanie makaronu Pappardelle Lubella
600 g filetu z indyka
200 ml śmietanki słodkiej 18%
100 ml wina białego wytrawnego
3 łyżeczki kaparów
2 łyżki oliwy z oliwek
3 pełne łyżki musztardy sarepskiej
1 łyżka miodu wielokwiatowego
1 łyżka startego sera dojrzewającego
1 łyżka posiekanej kolendry

sól
pieprz





Wykonanie:

Mięso z indyka umyć, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić pokrojony filet - usmażyć na złoto.



Mięso zalać winem - poczekać aż alkohol odparuje.
Wlać śmietankę, dodać musztardę, miód i ser - wszystkie składniki dobrze rozprowadzić.
Na koniec dodać kapary i kolendrę - doprawić do smaku pieprzem, ewentualnie solą.

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

Na porcję makaronu wykładać indyka w sosie kaparowo-musztardowym.


Smacznego !

5 komentarzy:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo