Składniki:
1 opakowanie makaronu Pappardelle Lubella
600 g filetu z indyka
200 ml śmietanki słodkiej 18%
100 ml wina białego wytrawnego
3 łyżeczki kaparów
2 łyżki oliwy z oliwek
3 pełne łyżki musztardy sarepskiej
1 łyżka miodu wielokwiatowego
1 łyżka startego sera dojrzewającego
1 łyżka posiekanej kolendry
sól
pieprz
Wykonanie:
Mięso z indyka umyć, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić pokrojony filet - usmażyć na złoto.
Mięso zalać winem - poczekać aż alkohol odparuje.
Wlać śmietankę, dodać musztardę, miód i ser - wszystkie składniki dobrze rozprowadzić.
Na koniec dodać kapary i kolendrę - doprawić do smaku pieprzem, ewentualnie solą.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Na porcję makaronu wykładać indyka w sosie kaparowo-musztardowym.
Smacznego !
Smakowity makaron :)
OdpowiedzUsuńwyglądają smacznie:)
OdpowiedzUsuńzjadłabym :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam kaparów :O
OdpowiedzUsuńzapraszam na kokilkowy post :)
Wydaję mi się że to jest bardzo dobry przepis. Muszę go za niedługo zrobić.
OdpowiedzUsuń