Porcja dla 2 osób
Składniki :
200 g serka mascarpone
2 duże dojrzałe banany
1,5 łyżeczki cukru pudru
5 łyżek granoli
100 g gorzkiej czekolady
przyprawa do kawy i deserów KAMIS
Wykonanie:
Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej.
Do rozpuszczonej czekolady dodać granolę - wymieszać. Odstawić do wystygnięcia.
Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem.
Banany obrać, rozgnieść - dodać do serka. Utrzeć mikserem na gładką masę.
Do pucharków nałożyć po 2 łyżki czekoladowej granoli, na granolę wyłożyć bananowy krem.
Wierzch deseru posypać przyprawą do kawy i deserów KAMIS oraz pozostałą granolą.
Smacznego !
o mniam!
OdpowiedzUsuńzachęcam do zrobienia ;)
UsuńFajny deserek :)) na szybko i w dodatku jak smacznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
tak - i o to chodzi, by było i szybko i smacznie ;)
UsuńPozdrawiam
Smakowałby pewnie mojemu mężowi i córce - to wielbiciele bananów :)
OdpowiedzUsuńo jakie pyszności:)
OdpowiedzUsuńtez chce taki krem :)
OdpowiedzUsuńmmmmm pyszotaaa!
OdpowiedzUsuń