grudnia 10, 2013

Bananowy krem


 Porcja dla 2 osób

Składniki :

200 g serka mascarpone
2 duże dojrzałe banany
1,5 łyżeczki cukru pudru
5 łyżek granoli
100 g gorzkiej czekolady

przyprawa do kawy i deserów KAMIS










Wykonanie:

Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej.
Do rozpuszczonej czekolady dodać granolę - wymieszać. Odstawić do wystygnięcia.


Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem.
Banany obrać, rozgnieść  - dodać do serka. Utrzeć mikserem na gładką masę.

Do pucharków nałożyć po 2 łyżki czekoladowej granoli, na granolę wyłożyć bananowy krem.
Wierzch deseru posypać przyprawą do kawy i deserów KAMIS oraz pozostałą granolą.


Smacznego !

8 komentarzy:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo