listopada 20, 2013

Grzanki z awokado i suszonymi pomidorami


Składniki:

3 kajzerki
1/2 awokado
2-3 ząbki czosnku
kilka suszonych pomidorów z oleju
2 łyżki tartej mozarelli

1 łyżeczka przyprawy do pomidorów KAMIS






 

Wykonanie:

Awokado obrać, rozgnieść w miseczce, czosnek rozetrzeć. Połączyć oba składniki, dodając do pasty łyżeczkę przyprawy do pomidorów KAMIS.

Pomidory osączyć z oleju, pokroić w paski.


Bułeczki rozkroić, smarować "masełkiem" czosnkowym z awokado, układać na nim pomidory. Całość posypać tartą mozarellą.

Piec w 200 stopniach C 12 minut.

Upieczone grzanki zjadać póki ciepłe :)


Smacznego !

5 komentarzy:

  1. pysznie wyglądają, lubię takie przekąski:)

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie też dziś było awokado na śniadanie, ale nie w aż tak pysznym połączeniu ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja do awokado dodaję jeszcze cebulkę :) Pysznie wygląda, niestety nie jadam glutenu i nabiału:( aczkolwiek na pewno zainspiruje się przepisem , bo kocham suszone pomidory w zalewie ziołowej :)

    Zapraszam Cię na mojego bloga zdrowawiedza.blogspot.com oraz do obserwowania mnie , odwdzięczę się tym samym oczywiście

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo