Składniki:
3 kajzerki
1/2 awokado
2-3 ząbki czosnku
kilka suszonych pomidorów z oleju
2 łyżki tartej mozarelli
1 łyżeczka przyprawy do pomidorów KAMIS
Wykonanie:
Awokado obrać, rozgnieść w miseczce, czosnek rozetrzeć. Połączyć oba składniki, dodając do pasty łyżeczkę przyprawy do pomidorów KAMIS.
Pomidory osączyć z oleju, pokroić w paski.
Bułeczki rozkroić, smarować "masełkiem" czosnkowym z awokado, układać na nim pomidory. Całość posypać tartą mozarellą.
Piec w 200 stopniach C 12 minut.
Upieczone grzanki zjadać póki ciepłe :)
Smacznego !
pysznie wyglądają, lubię takie przekąski:)
OdpowiedzUsuńMniam :)
OdpowiedzUsuńoj zjadla bym :)
OdpowiedzUsuńU mnie też dziś było awokado na śniadanie, ale nie w aż tak pysznym połączeniu ;)
OdpowiedzUsuńJa do awokado dodaję jeszcze cebulkę :) Pysznie wygląda, niestety nie jadam glutenu i nabiału:( aczkolwiek na pewno zainspiruje się przepisem , bo kocham suszone pomidory w zalewie ziołowej :)
OdpowiedzUsuńZapraszam Cię na mojego bloga zdrowawiedza.blogspot.com oraz do obserwowania mnie , odwdzięczę się tym samym oczywiście