Składniki:
100g czekolady mlecznej
50g czekolady deserowej
100 g herbatników
200 g okrawków ciasta, u mnie biszkoptowe ( najlepiej suchego )
120 g chałwy
2 łyżki cukru pudru
50 ml rumu
wiórki kokosowe, mielone orzechy, kolorowy maczek
Wykonanie:
Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej - uważać by czekolady nie przegrzać.
Herbatniki oraz ciasto biszkoptowe zmielić.
Dodać pokruszoną chałwę, cukier puder i płynną czekoladę.
Na koniec do masy dodać rum - wyrobić - najlepiej rękoma.
Formować trufle, obtoczyć w wiórkach, orzechach lub innych posypkach.
Gotowe bajaderki wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Smacznego !
oj wygląda to baaardzo apetycznie! ;;-)))) mniam
OdpowiedzUsuńhttp://smykwkuchni.blogspot.com/
jejku jak smacznie!
OdpowiedzUsuńzdjecia wyszly rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuń