Składniki:
800 ml bulionu wołowego
1 duża cebula
2,5 papryki czerwone
1 mała papryczka chilli
sól
Zioła Toskańskie
olej rzepakowy
3 plastry salami
Czerwona fasola, np JAMAR
Wykonanie:
Cebulę pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy - wrzuć cebulę i smaż, aż zmięknie.
W tym czasie oczyść papryki z nasion, pokój w paski. Do cebuli dorzuć paprykę, smaż do czasu aż cebula lekko zbrązowieje ( NIE PRZYPALI SIĘ).
Bulion na zupę zagotuj. Do gotującego się bulionu dodaj paprykę z cebulą. Gotuj pod przykryciem 5 minut.
Dopraw zupę paprykową do smaku solą i ziołami.
Salami pokrój w cienkie paski - usmaż.
Fasolę wysyp na sito, opłucz pod bieżącą woda - odcedź.
Do miseczki dodaj po łyżce fasoli, zalej gorącą zupą paprykową, posyp paskami salami.
Zupa jest pikantna i bardzo rozgrzewająca. Idealna na jesienne chłody.
Smacznego !
taką to bym zjadła...
OdpowiedzUsuńLubię pikantne smaki :D
OdpowiedzUsuńhej! proszek był nówka sztuka, ale myśle, że wydają się mało wyrośnięte- bo zamiast zrobienia około 10, zrobiłam 19- miałam dużo osób do obdarowania. i niestety miałam kichowate foremki- rozlewało się na bok. :(
OdpowiedzUsuńaha... to polecam blachę do muffinek :)
UsuńSpot on with this write-up, I honestly believe that this website needs a great deal more attention.
OdpowiedzUsuńI'll probably be returning to read through more, thanks for the info!
Here is my web site :: jamón serrano