września 02, 2013

Pieczone brzoskwinie w różowym winie



Składniki:

4 duże brzoskwinie
3/4 szkl. wiana różowego półsłodkiego Celebro
2 łyżki miodu
1 łyżka cukru trzcinowego
3 łyżki płatków migdałowych
1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej












Wykonanie:

Brzoskwinie przekroić na pół, wyjąć pestkę. Łyżeczką wydrążyć nieco miąższu.
Miód rozpuścić w winie.

 
Migdały, skórkę pomarańczową i cukier połączyć. Napełnić bakaliami połówki brzoskwiń.
Umieścić owoce w naczyniu do zapiekania, polać winem.

Piec w 180 stopniach około 15-20 minut.

Do deseru polecam kieliszek wina francuskiego różowego półsłodkiego Celebro.


Smacznego !

3 komentarze:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo