sierpnia 14, 2013

Zupa prawdziwie pomidorowa z mozzarellą


Składniki:

1 cebula
3-4 ząbki czosnku
kilogram pomidorów
1 marchewka
700-800 ml wody
1 kostka  rosołowa drobiowa
2 łyżki tartej mozzarelli
bazylia
sól

oliwa do smażenia



Wykonanie:

Oliwę rozgrzać w garnku.
Cebulę posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz - podsmażyć.
Dodać posiekany czosnek i startą na tarce marchewkę.



Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Wykroić twarde części, resztę pokroić w kostkę - wrzucić do warzyw.
Smażyć aż się rozpadną.

Wlać wodę - zagotować i gotować 10 minut.
Dodać kostkę rosołową, przyprawy i ser - gotować chwilę.

Podawać z makaronem, udekorowaną pomidorkami koktajlowymi i gałązką tymianku lub bazylii.


Smacznego !

1 komentarz:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo