Składniki:
1 cebula
3-4 ząbki czosnku
kilogram pomidorów
1 marchewka
700-800 ml wody
1 kostka rosołowa drobiowa
2 łyżki tartej mozzarelli
bazylia
sól
oliwa do smażenia
Wykonanie:
Oliwę rozgrzać w garnku.
Cebulę posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz - podsmażyć.
Dodać posiekany czosnek i startą na tarce marchewkę.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Wykroić twarde części, resztę pokroić w kostkę - wrzucić do warzyw.
Smażyć aż się rozpadną.
Wlać wodę - zagotować i gotować 10 minut.
Dodać kostkę rosołową, przyprawy i ser - gotować chwilę.
Podawać z makaronem, udekorowaną pomidorkami koktajlowymi i gałązką tymianku lub bazylii.
Smacznego !
myślałam dzisiaj o takiej :)
OdpowiedzUsuń