lipca 03, 2013
Pierogi z truskawkami
Pierogi z truskawkami i ? cukrem kokosowym oraz różanym
CIASTO:
400 g mąki
1 jajko
100-120 ml ciepłej wody
Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Wałkować cienko - wykrawać koła.
Dodatkowo:
truskawki
cukier biały
cukier kokosowy Royal Brand
W każdy placuszek kłaść truskawkę lub dwie małe, posypać mieszanką cukrów - skleić.
Gotować w lekko osolonej wodzie do wypłynięcia.
Podawać polane śmietaną lub jak ktoś woli - jogurtem
Można posypać cukrem różanym - przepis TUTAJ
AUTOR:
kolorowo-torcikowo
Zjadłabym, zjadła :)
OdpowiedzUsuńmmm bardzo lubie!
OdpowiedzUsuńnajlepsze na świecie:)
OdpowiedzUsuńjak dla mnie najlepsze słodkie pierogi!
OdpowiedzUsuń