Składniki:
750 ml wody
4-5 ogórków gruntowych
1 marchew
1/2 cebuli
4 średnie ziemniaki
1 kostka rosołowa
pieprz, sól
olej do smażenia
koperek
groszek ptysiowy, np Brześć
Wykonanie:
W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju.
Cebulę pokrój w kostkę - podsmaż na oleju, odrobinę posól.
Ogórki pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na na tarce o dużych oczkach.
Dodaj do cebuli - duś około 10 min - aż ogórki staną się szkliste.
Ziemniaki zetrzyj na tarce lub pokrój - ja starłam, żeby się szybciej ugotowały.
Dodaj do ogórków, zalej wodą - gotuj.
Dodaj kostkę rosołową, dopraw do smaku.
Podawaj posypaną koperkiem i groszkiem ptysiowym.
Smacznego !
wyglada pysznie:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie kremy :)
OdpowiedzUsuń