Nadzienie
5-7 kwiatów cukinii lub kabaczka
100 g serka mozarella
150 g serka Almette z ziołami
3-4 suszone pomidory w oleju
sól, pieprz
Ciasto:
1/2 szkl. mąki
szczypta soli
woda
olej do smażenia
Wykonanie:
Oba serki dokładnie zmiksować.
Pomidory drobno pokroić - dodać do serka.
Doprawić do smaku.
Kwiaty czyścić, wyciąć pręciki.
Nadziewać serkiem, zawijać.
Ciasto:
Mąkę z solą połączyć z wodą, tak by powstało gładkie gęste ciasto naleśnikowe.
W cieście zanurzać nadziane kwiaty cukinii, smażyć na rozgrzanym oleju.
Jeśli pozostało Wam serka, warto zrobić z niego małe kuleczki i podać na talerzu razem z kwiatami cukinii.
Smacznego !
takiego cuda nigdy w zyciu nie jadlam. wygladaja bosko:)
OdpowiedzUsuńNie jadłam, może kiedyś uda mi się nabyć.
OdpowiedzUsuńGratuluję pomysłu. Życzę powodzenia w konkursie.
Też biorę w nim udział (sernik Leśniczego)
Pozdrawiam i być może do zobaczenia....
dziękuję. Tobie również :)
Usuń