Kolejny przepis makaronowy dla Kasi :)
Makaron z cukinią i camembertem
Składniki:
1 średnia dymka
1 cukinia
4-5 pieczarek
1 okrągły serek camembert
łyżka śmietany
ewentualnie 1 łyżeczka mąki - jeśli wyjdzie zbyt rzadkie
sól, pieprz do smaku
oliwa do smażenia
gruby makaron, świderki lub inny
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Dymkę posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz - zeszklić.
Pieczarki pokroić w plastry, dodać do cebuli - podsmażyć.
Cukinię cieniutko poszatkować. Wrzucić do grzybów - poddusić, by zmiękła - uważać, żeby się nie rozpadła. Ma być miękka, ale ni za miękka :)
Camembert drobno pokroić, dodać do cukinii - rozpuścić.
Pod koniec dodać śmietanę, ewentualnie mąkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego !
Dziękuje pięknie moja kochana :* <3
OdpowiedzUsuńCukinię zawsze postrzegałam jak nieudaną wariację na temat ogórka. Ani to smaczne, jakieś takie nijakie i co z tym zrobić. A tutaj proszę, jakiej mi inspiracji dostarczyłaś :)
OdpowiedzUsuńli_lia
http://lilia.celes.ayz.pl/blog/
uwielbiam cukinie, a tak podana jest pyszna...
OdpowiedzUsuńale fajny makaronik!
OdpowiedzUsuń