czerwca 21, 2013

Indyk po meksykańsku



Składniki:

300-400 g mięsa - filet z kurczaka
papryka żółta - średnia wielkość
1 mała cukinia
1/2 średniego pora
3 łyżki kukurydzy

 
2 łyżki groszku zielonego konserwowego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
łyżeczka papryki słodkiej 
1/2 łyżeczki papryki ostrej
2 ząbki czosnku
sól
olej do smażenia


Przygotowanie
Mięso pokroić w paski, paprykę i cukinię również. Pora pokroić w plastry.

Olej rozgrzać, wrzucić mięso - podsmażyć.
Dodać warzywa - dusić.
Pod koniec duszenia dodać koncentrat, ewentualnie podlać trochę wody.
Na koniec doprawić do smaku - czosnkiem, papryką i solą.

Podawać z ryżem


4 komentarze:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo