czerwca 21, 2013
Indyk po meksykańsku
Składniki:
300-400 g mięsa - filet z kurczaka
papryka żółta - średnia wielkość
1 mała cukinia
1/2 średniego pora
3 łyżki kukurydzy
2 łyżki groszku zielonego konserwowego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
łyżeczka papryki słodkiej
1/2 łyżeczki papryki ostrej
2 ząbki czosnku
sól
olej do smażenia
Przygotowanie
Mięso pokroić w paski, paprykę i cukinię również. Pora pokroić w plastry.
Olej rozgrzać, wrzucić mięso - podsmażyć.
Dodać warzywa - dusić.
Pod koniec duszenia dodać koncentrat, ewentualnie podlać trochę wody.
Na koniec doprawić do smaku - czosnkiem, papryką i solą.
Podawać z ryżem
AUTOR:
kolorowo-torcikowo
Ładne kolorki :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:) wygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńidealne danie dla mojego meza :)
OdpowiedzUsuńmniam mniam smacznie
OdpowiedzUsuń