Przepis:
500 g karkówki
2 średnie marchewki
30 dag pieczarek
1 duża cebula
4łyżki sosu pomidorowego
przyprawa w płynie MAGGI
sól, pieprz
olej do smażenia
Mięso pokroić w plastry - rozbić.
Olej rozgrzać, mięso podsmażyć, żeby się zarumieniło.
Cebulę pokroić w piórka - dodać do mięsa.
Marchew pokroić w plastry - dorzucić do mięsa.
Dusić, aż cebula się rozpadnie, a marchew będzie miękka.
Dodać sos pomidorowy i trochę wody - dusić.
Pieczarki pokroić w plastry, dodać na 5 minut przed końcem duszenia.
Doprawić do smaku przyprawą MAGGI, ewentualnie dodać sól i pieprz.
Smacznego !
cos pysznego :)
OdpowiedzUsuńRobię coś podobnego, tylko nie dodaję Maggi, bo nie lubimy, a marchewkę kroję w kostkę, ewentualnie jeszcze marynowaną paprykę.
OdpowiedzUsuńmmmm musi być smaczna!
OdpowiedzUsuńUsunęłabym tylko pomidory, których nie trawię, i zaserwowałabym swojemu podniebieniu taka karkówkową pychotkę :)
OdpowiedzUsuńli_lia
http://lilia.celes.ayz.pl/blog/