maja 29, 2013

karkówka w pomidorowym sosie



Przepis:

500 g karkówki
2 średnie marchewki
30 dag pieczarek
1 duża cebula
4łyżki sosu pomidorowego
przyprawa w płynie MAGGI
sól, pieprz
olej do smażenia


Mięso pokroić w plastry - rozbić.
Olej rozgrzać, mięso podsmażyć, żeby się zarumieniło.
Cebulę pokroić w piórka - dodać do mięsa.
Marchew pokroić w plastry - dorzucić do mięsa.

Dusić, aż cebula się rozpadnie, a marchew będzie miękka.
Dodać sos pomidorowy i trochę wody - dusić.

Pieczarki pokroić w plastry, dodać na 5 minut przed końcem duszenia.

Doprawić do smaku przyprawą MAGGI, ewentualnie dodać sól i pieprz.

Smacznego !

4 komentarze:

  1. Robię coś podobnego, tylko nie dodaję Maggi, bo nie lubimy, a marchewkę kroję w kostkę, ewentualnie jeszcze marynowaną paprykę.

    OdpowiedzUsuń
  2. Usunęłabym tylko pomidory, których nie trawię, i zaserwowałabym swojemu podniebieniu taka karkówkową pychotkę :)

    li_lia
    http://lilia.celes.ayz.pl/blog/

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo