Panierowany rabarbar - przepis
Składniki:
2 rabarbary
3 łyżki otrębów owsianych Sante
1,5 łyżki cukru brązowego
1 jajo
1 łyżka miodu lipowego, np. Sądecki Bartnik
masło klarowane do smażenia
deser waniliowy Apro
na syrop:
1 szkl. wody
1/2 szkl cukru
Wodę zagotować z cukrem. Rabarbar pokroić na duże kawałki. Wrzucić do gotującego się syropu na 2 minuty - wyjąć ostudzić.
Otręby wymieszać z cukrem brązowym.
Jajko roztrzepać z miodem.
Rozgrzać masło na patelni. Rabarbar zmoczyć w jajku i panierować w otrębach. Smażyć.
Ostrożnie zdejmować z patelni, żeby nie uszkodzić panierki.
Podawać z deserkiem waniliowym Alpro.
Smacznego !
Oooooo jaaa! Uwielbiam rabarbar! <3
OdpowiedzUsuńPanierowanego jeszcze nie jadłam ale na pewno spakuje cudownie! <3
nigdy czegos takiego nie jadła, wyglada bosssko :)
OdpowiedzUsuńnono, wygląda super!
OdpowiedzUsuńNie powiem, ciekawe:D
OdpowiedzUsuńW życiu bym nie pomyślała, że pana rabarbara można tak smakowicie załatwić :) Jak zwykle inspirujesz, Martusiu :*
OdpowiedzUsuńli_lia
http://lilia.celes.ayz.pl/blog/