maja 28, 2013

Panierowany rabarbar

Lubicie desery? Oto nowa propozycja...



Panierowany rabarbar - przepis

Składniki:
2 rabarbary
3 łyżki otrębów owsianych Sante
1,5 łyżki cukru brązowego
1 jajo
1 łyżka miodu lipowego, np. Sądecki Bartnik



masło klarowane do smażenia

deser waniliowy Apro



na syrop:
1 szkl. wody
1/2 szkl cukru

Wodę zagotować z cukrem. Rabarbar pokroić na duże kawałki. Wrzucić do gotującego się syropu na 2 minuty - wyjąć ostudzić.

Otręby wymieszać z cukrem brązowym.
Jajko roztrzepać z miodem.

Rozgrzać masło na patelni. Rabarbar zmoczyć w jajku i panierować w otrębach. Smażyć.
Ostrożnie zdejmować z patelni, żeby nie uszkodzić panierki.

Podawać z deserkiem waniliowym Alpro.



Smacznego !

5 komentarzy:

  1. Oooooo jaaa! Uwielbiam rabarbar! <3
    Panierowanego jeszcze nie jadłam ale na pewno spakuje cudownie! <3

    OdpowiedzUsuń
  2. nigdy czegos takiego nie jadła, wyglada bosssko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. W życiu bym nie pomyślała, że pana rabarbara można tak smakowicie załatwić :) Jak zwykle inspirujesz, Martusiu :*

    li_lia
    http://lilia.celes.ayz.pl/blog/

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo