maja 10, 2013

chrupiące śniadanie

Kto powiedział, że płatki na śniadanie mają być nudne ?
Najczęściej zalewamy je mlekiem i gotowe.

A ja dziś zjadłam takie oto Crunchy.


Potrzebujemy:

- płatki śniadaniowe typu Crunchy, np. Sante
- jogurt naturalny - 3 łyżki
- miód - 1 łyżeczka - ja wybrałam miód lipowy Sądecki Bartnik
- świeże owoce - u mnie kiwi i banan.




Wykonanie:

Jogurt mieszamy z miodem. Owoce kroimy.
W szerokiej szklance układamy płatki - owoce - jogurt. I tak kolejne warstwy.


*****************************************************************************

Miód lipowy - użyty w przepisie pochodzi ze sklepu Sądecki Bartnik. Kupicie go tutaj, w cenie 8,41 zł/250l





Miód lipowy, zbierany z kwiatów lipy, charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Nie jest jednak szczypiący. Doskonały do herbaty i deserów.
Miód lipowy to także lek na przeziębienie. Polecany przy chrypce i zapaleniach gardła.


*********************************************************************************

Miłego dnia Wam życzę.

 
 Smacznego !


 


9 komentarzy:

  1. Wspaniały pomysł na lekkie i pożywne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chrupiące śniadanie to najlepsze śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Prezentują się pięknie.

    OdpowiedzUsuń
  4. ja tez poprosze taki sniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zapraszam jutro do mnie :) bo dziś to juz pora obiadowa ...

      Usuń
  5. Uwielbiam takie śniadanka:) Pozdrawiam i zapraszam do siebie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Martusiu, a co to za krzew w tle (ten z czerwonymi owocami/kwiatami)?

    Kiwi uwielbiam. Nadia ostatnio zajada się tym przysmakiem do znudzenia.

    li_lia
    http://lilia.celes.ayz.pl/blog/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To pigwowiec tak pięknie kwitnie :) Będą na jesień owoce.

      Usuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo