marca 02, 2013

Miód
- tajemniczy składnik wielu dań 



Lubię  potrawy o zdecydowanym smaku. 
Lubię mieszać słone ze słodkim.
Lubię miodek ! :)
 

Sądecki Batnik to rodzinna firma założona w 1973 roku. Z miłości i pasji  powstało przedsiębiorstwo, które raczy nas wspaniałymi produktami.


Miód nektarowo-spadziowy - o wspaniałym bursztynowym kolorze i delikatnym smaku - to dla mnie produkt uniwersalny, pasujący do wielu potraw i napoi.
Dziś przygotowałam na jego bazie - żeberka.

Żeberka w miodzie - przepis

Porcja żeberek

Do marynaty:
3 łyżki płynnego miodu nektarowo-spadziowego  Sądecki Bartnik
1 łyżka koncentratu pomidorowego
3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
1 łyżeczka słodkiej papryki
3 łyżeczki przyprawy do żeberek lub uniwersalnej przyprawy do wieprzowiny

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Polac marynatą żeberka i dokłądnie natrzec. Odstawić na 2 godzinki do lodówki.
Piec około 90 minut w temperaturze 180 stopni.
Podawać, np z pieczonymi kartofelkami.

 
  Smacznego !



Zapraszam na zakupy do sklepu internetowego
Znajdziecie tu bogatą ofertę miodów oraz innych produktów na bazie miodu, wosku pszczelego itp.

7 komentarzy:

  1. uwielbiam wszelakie miesa w miodzie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. zdecydowanie kocham miód za jego właściwości ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Niebo w gębie. Ja bym jeszcze dodała łyżeczkę cynamonu :)

    li_lia
    http://lilia.celes.ayz.pl/blog/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nigdy nie próbowałam i nie przypuszczałam, ze mógłby pasowac.... Ale skoro proponujesz, to muszę kiedyś tak zrobić :D

      Usuń
  4. zostałaś nominowana na moim blogu /lucy-daydream.blogspot.com/ do liebster blog award, pozdrawiam! :*

    OdpowiedzUsuń
  5. Miód lubię tylko do herbaty.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo