Miód
- tajemniczy składnik wielu dań
Lubię potrawy o zdecydowanym smaku.
Lubię mieszać słone ze słodkim.
Lubię miodek ! :)
Sądecki Batnik to rodzinna firma założona w 1973 roku. Z miłości i pasji powstało przedsiębiorstwo, które raczy nas wspaniałymi produktami.
Miód nektarowo-spadziowy - o wspaniałym bursztynowym kolorze i delikatnym smaku - to dla mnie produkt uniwersalny, pasujący do wielu potraw i napoi.
Dziś przygotowałam na jego bazie - żeberka.
Żeberka w miodzie - przepis
Porcja żeberek
Do marynaty:
3 łyżki płynnego miodu nektarowo-spadziowego Sądecki Bartnik
1 łyżka koncentratu pomidorowego
3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
1 łyżeczka słodkiej papryki
3 łyżeczki przyprawy do żeberek lub uniwersalnej przyprawy do wieprzowiny
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Polac marynatą żeberka i dokłądnie natrzec. Odstawić na 2 godzinki do lodówki.
Piec około 90 minut w temperaturze 180 stopni.
Podawać, np z pieczonymi kartofelkami.
Smacznego !
Zapraszam na zakupy do sklepu internetowego
Znajdziecie tu bogatą ofertę miodów oraz innych produktów na bazie miodu, wosku pszczelego itp.
uwielbiam wszelakie miesa w miodzie:)
OdpowiedzUsuńzdecydowanie kocham miód za jego właściwości ;)
OdpowiedzUsuńNiebo w gębie. Ja bym jeszcze dodała łyżeczkę cynamonu :)
OdpowiedzUsuńli_lia
http://lilia.celes.ayz.pl/blog/
nigdy nie próbowałam i nie przypuszczałam, ze mógłby pasowac.... Ale skoro proponujesz, to muszę kiedyś tak zrobić :D
UsuńNo na pewno pyszności.
OdpowiedzUsuńzostałaś nominowana na moim blogu /lucy-daydream.blogspot.com/ do liebster blog award, pozdrawiam! :*
OdpowiedzUsuńMiód lubię tylko do herbaty.
OdpowiedzUsuń