Naczynie TERMISIL
- w użyciu przed Światami -
Po raz kolejny sięgnęłam po naczynie TERMISIL. Tym razem przygotowałam w nim niedzielne danie przedświąteczne. Przepis świetny, możecie wykorzystać szykują także Świąteczne przekąski.
Ryba po podhalańsku - przepis
Składniki:
600 g filetów z ryby - polecam filety z dorsza, ja tej ryby właśnie użyłam
2 łyżki mąki
przyprawa do ryb
olej
Filety pokroić w dużą kostkę, posypać przyprawą i mąką. Wymieszać.
Olej rozgrzać na patelni i usmażyć na nim rybę.
2 cebule
3 marchewki
pietruszka
seler
3 ziemniaki
50 g suszonych śliwek
1/3 kostki masła
Cebulę pokroić w piórka, warzywa w plastry - usmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać masło.
Podsmażone warzywa wyłożyć do naczynia żaroodpornego.
Rybę ułożyć na warzywach.
SOS:
1 szkl. przecieru pomidorowego - NIE koncentratu, jest za gęsty !
2 łyżki śmietany
przyprawa uniwersalna
Wymieszać składniki i polać rybę z warzywami.
Piec 60 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu posypać pietruszką
Zapiekanka bardzo smaczna - polecam.
Naczynie TERMISIL znowu ułatwiło mi pracę w kuchni. Świetne do zapiekanek !
Tym razem użyłam go bez pokrywy, żeby zapiekanka się ładnie zrumieniła.
Zapraszam na stronę producenta tutaj
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz