Naczynie TERMISIL
- pieczona karkówka -
Miałam już okazję używać wspomniane przed kilkoma dniami naczynie TERMISIL.
Chciałam upiec karkówkę... Niestety w mojej kuchni zabrakło rękawa do pieczenia, a do sklepu nie chciało mi się iść.
Mój wzrok padł na naczynie TERMISIL. Pomyślałam - skoro ma ono pokrywę, może zastąpić rękaw, a mięsko nie spiecze się na wiór.
W 100% spełniło swoje zadanie. Mięsko wyszło soczyste i pyszne.
Jak je przygotować?
KARKÓWKA PIECZONA
Mięso - odpowiedni kawałek w zależności od potrzeb, natrzeć przyprawą/marynatą do karkówki, ewentualnie posypać ziołami.
Ułożyć w naczyniu, polać olejem i piec, około 90 minut w 200 stopniach.
Po upieczeniu, można zostawić pod przykryciem, by wchłonęło parę, będzie bardziej soczyste.
Smacznego !
Zapraszam do zapoznania się z ofert produktów TERMISIL tutaj
Moje zdanie:
Naczynie bardzo przydatne w kuchni - zastąpi folię aluminiową, rękaw do pieczenia.
Niezwykle praktyczne - nie raz mi się zdarzyło, że soki, które wyciekły podczas pieczenia mięsa, przy wyjmowaniu zalały piekarnik bądź podłogę w kuchni.
Z naczyniem TERMISIL nie grozi mi już taka sytuacja. Wszystko zostaje w naczyniu.
Łatwo i wygodnie je przenieść.
Mięsko w nim pieczone zachowuje wilgotność i smak.
Karkóweczka palce lizać :)
OdpowiedzUsuńMoja babcia ode mnie takie dostała w zeszłym roku pod choinkę :D
OdpowiedzUsuńteż czesto uzywam takich naczyń
OdpowiedzUsuń