grudnia 31, 2017

Dip pieprzowy z sera feta

    Dziś Sylwester, czas szalonej zabawy !
Jeśli tak samo jak ja, nie wybieracie się na bal, a zostajecie w domu...lub wpadacie na domówkę do znajomych, musicie zrobić ten dip.

Dip pieprzowy z era feta - prawdziwego sera feta, nie serka sałatkowego typu feta, który to z fetą ma niewiele wspólnego - przygotujecie w kilka chwil.

Do czego, a raczej z czym go podawać ? Dip ten doskonale sprawdza się do wszelakich chipsów i chrupek. Ja wybrałam chrupki kukurydziane  o smaku orzechowym Bio Gusto. Delikatny orzechowy smak chrupek i pikantny smak dipu świetnie się uzupełniają.

Dip pieprzowy już jak sama nazwa wskazuje, jest dość pikantny, aczkolwiek nie palący. A swój kolor zawdzięcza dodatkowy ketchupu.

Jeżeli zaciekawił Was produkt, jakim są chrupki Gusto, zachęcam do zapoznania się z ofertą marki. Na pewno znajdziecie tam coś dla siebie.



dip-z-sera-feta




PRZEPIS 
NA DIP PIEPRZOWY 
Z SERA FETA



Składniki:

  • 300 g prawdziwego sera feta
  • 1 łyżka ziaren kolorowego pieprzu
  • 80 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki ketchupu



 Przygotowanie dipu:



1. W moździerzu dobrze rozetrzeć ziarna kolorowego pieprzu.


2. Ser feta połamać na mniejsze kawałki i umieścić w pojemniku rozdrabniacza lub w pojemniku do blenerowania.


3. Do sera feta dodać śmietankę, ketchup i roztarty pieprz.


4. Całość zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.

Dip pieprzowy podawać z ulubionymi chrupkami. Polecam orzechowe ! 



dip-pieprzowy-z-fetą


pieprzowy-dip

dip-z-fety


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo