Nie ulegaj rutynie, zrób kuskus do obiadu !
Banalnie prosty i gotowy w kilka chwil. Pasuje doskonale do drobiu oraz ryb. A na zimno, staje się daniem na kolację lub do lunch boxu.
Składniki:
- 120 g kuskusu
- 100 g mrożonej mieszanki - marchew mini z groszkiem
- pęczek kolendry
- sok z cytryny lub limonki
- sól
- pieprz
- ewentualnie przyprawa curry
- woda
Wykonanie:
Wodę zagotować.
Do głębokiej miski wsypać kuskus. Zalać wrzącą wodą, około 0,5 cm nad poziom kuskusu. Przykryć naczynie pokrywą/talerzem i odstawić do napęcznienia.
W międzyczasie zagotować w garnku wodę z solą. Na gotującą się wodę wrzucić warzywa ( bez uprzedniego rozmrażania ). Po 3-5 minutach odcedzić. Marchew z groszkiem dodać do kuskusu.
Kolendrę posiekać, dodać do kaszy.
Na koniec kuskus doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny/limonki oraz pieprzem lub przyprawą curry.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz