Składniki:
- 2 zupki chińskie o smaku kurczaka Vifon ( 1 pikantna, 1 łagodna )
- 1 świeży ogórek
- 1 czerwona papryka
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- majonez
Wykonanie:
Makaron z zupek pokruszyć, wsypać do miski/salaterki. Dodać zawartość saszetek, bez zieleniny.
Paprykę i ogórka pokroić w kostkę.
Fasolę opłukać na sicie pod bieżącą wodą, odsączyć. Kukurydzę odsączyć.
Wszystkie warzywa dodać do makaronu, dokładnie wymieszać.
Na koniec całość wymieszać z majonezem. Odstawić sałatkę na minimum godzinę, żeby makaron zmiękł.
Jeśli zajdzie potrzeba, przed podaniem sałatki na stół domieszać jeszcze trochę majonezu.
Smacznego !
wyglada fajnie, ale wcale nie staje sie to zdrowsze. ten makaron jest przeżarty chemia.
OdpowiedzUsuń