Tosty z masłem orzechowym i bananem

      Od dziś, co jakiś czas na blogu pojawi się propozycja na szkolne kanapki i przekąski, czyli wszystko to co można spakować do lunch boxa. Będzie smacznie, zdrowo i kolorowo.
Pamiętajcie, że Wasze dzieci muszą w szkole zjeść energetyczny, zdrowy posiłek. Głód nie jest sprzymierzeńcem nauki, niezdrowe posiłki także. Osobiście uważam, że batonik czy ciastko od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi, ale ten batonik ma być tylko dodatkiem, nie jedynym posiłkiem wciągu kilkugodzinnego pobytu w szkole.

Dziś mam dla Was przepis na słodkie tosty do szkoły. Tosty smakują doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno. Także śmiało, możecie pakować je do plecaków swoich pociech.

tosty z masłem orzechowym




Składniki:
  • 4 kromki pieczywa tostowego pełnoziarnistego
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 banan



Wykonanie:
Na kromkach pieczywa tostowego rozsmaruj masło orzechowe. Pokrój banana w plasterki. Plasterki banana ułóż na dwóch kromkach pieczywa, przykryj pozostałymi kromkami chleba.

Piecz tosty w opiekaczu, aż się zrumienią.
Jeśli tosty chcesz zapakować do pojemnika/saszetki/woreczka, poczekaj aż wystygną.


tosty z masłem orzechowym

tosty na słodko








* Prezentowana na zdjęciach saszetka na kanapkę pochodzi ze sklepu Stół z powyłamywanymi nogami
Do 15 października na hasło KolorowoTorcikowo otrzymacie rabat w wysokości 8%.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty