Jaglanka dobra na każdy dzień. Raz z bakaliami, raz z orzechami, a w czerwcu obowiązkowo z TRUSKAWKAMI ! Nie jadłeś jeszcze ? pora nadrobić zaległości i przygotować zdrowy, sycący posiłek. Pamiętaj, o śniadaniu nie wolno zapominać - to najważniejszy posiłek dnia.
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1 1/3 szklanki napoju migdałowego Alpro ( zamiennie mleko 2%)
- 200 g truskawek
- łyżeczka miodu
Wykonanie:
Kaszę jaglaną dokładnie opłukać na sicie pod bieżącą wodą. Przesypać do rondelka, zalać napojem migdałowym i gotować do miękkości.
Truskawki zmiksować z miodem na gładki mus.
Jeśli nie używacie napojów roślinnych, jaglankę ugotujcie na mleku. Możecie dosłodzić cukrem brązowym lub miodem.
Jaglankę podawać polaną musem truskawkowym.
Smacznego !
niezle ciasteczko
OdpowiedzUsuń