kwietnia 14, 2014

Sałatka ryżowa z tuńczykiem



Składniki:

1 woreczek ryżu brązowego, np KUPIEC
1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym
1/3 puszki kukurydzy
1/2 cebuli
sól, pieprz
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu











Wykonanie:

Ryż brązowy ugotować w lekko osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu.
Odsączyć, wysypać z torebki i odstawić do ostygnięcia.

Tuńczyka osączyć na sicie. Większe kawałki podrobić.



Cebulę drobno posiekać.

Ryż, kawałki tuńczyka, cebulę i kukurydze wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Jogurt połączyć z majonezem - dodać do sałatki. Wszystkie składniki jeszcze raz wymieszać.


Smacznego !

3 komentarze:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo