marca 15, 2014

Pasta twarogowa z cukinią

    Zwykły twaróg, a jednak niezwykły. Wystarczy połączyć go z ulubionym warzywem, by stworzyć w mig pyszną i zdrową pastę do kanapek.
Co dodać, a no to co mamy akurat pod ręką. Tu praktycznie nie ma ograniczeń. 

Ja dziś proponuję twarożek z cukinią i szczypiorem.



Składniki:

200g twarogu półtłustego
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka majonezu
1/2 szklanki startej cukinii
2 łyżki posiekanego szczypioru
1 ząbek czosnku
sól











Wykonanie:

Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Szczypior posiekać.
Ząbek czosnku drobno pokroić.



Twaróg przełożyć do miseczki. Za pomocą widelca rozgnieść ser. Dodać jogurt naturalny i majonez - dokładnie wymieszać.
Dodać warzywa - połączyć.
Doprawić do smaku solą.

Podawać do pieczywa.


Smacznego !

5 komentarzy:

  1. Mam już przygotowaną cukinie i miałam zamiar robić podobną tylko w moim przepisie jest jeszcze jajko i nie ma czosnku,ale Twój pomysł tez wypróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to następnym razem ja wypróbuję Twoją wersję ;)

      Usuń
  2. wygląda smacznie :3 muszę coś z cukinią właśnie zrobić, bo zalega w lodówce!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo